Online Öğrenme Yönetim Sistemi (Moodle)
BİLGİ Learn – https://learn.bilgi.edu.tr
BİLGİ’de Önlisans / Lisans / Yükseklisans ve Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programlarına ait tüm online öğrenme faaliyetleri Blackboard Learn https://learn.bilgi.edu.tr Platformu üzerinden yürütülmektedir. BİLGİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi https://uzem.bilgi.edu.tr online ve/veya karma ders vermek isteyen hocalarımıza gerekli teknik ve pedagojik desteği sağlar.
BİLGİ Learn Linkine nerelerden ulaşabilirim?
BİLGİ Learn
Tarayıcınızın adres kutusuna “https://learn.bilgi.edu.tr/” yazarak sisteme erişebilirsiniz.
Ya da:
http://bilgi.edu.tr üzerindeki BİLGİ Learn linklerinden (ana sayfa/ çalışanlar sayfası-http://fast.bilgi.edu.tr/SitePages/Welcome.aspx) ulaşılabilir.
http://register.bilgi.edu.tr adresine login olduktan sonra BILGI Learn linki üzerinden
ulaşılabilir.
Yeni Kullanıcılar sisteme nasıl erişirler?
Lisans ya da yüksek lisans programlarında ders veren ve İK sistemine kaydı tamamlanmış tüm akademik kadro için BİLGİ Learn sistemi üzerinde otomatik olarak bir hesap oluşturulur. Öğretim elemanlarının BİLGİ Learn sistemi üzerinde ayrıca hesap oluşturmaları gerekmemektedir. Öğretim elemanları BİLGİ İnsan Kaynakları Birimi tarafından kendilerine verilen bilgi.networks kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme erişebilirler. Bu kullanıcı adı ve şifre aynı zamanda instructor sayfaları (http://register.bilgi.edu.tr) için kullandıkları kullanıcı adı ve şifrenin aynısıdır.
Kullanıcılarını bilmeyen akademisyenler kime başvurmalıdır?
Atamaları yapıldığı halde kullanıcılarını almamış olan akademisyenlerin bağlı bulundukları fakülte ya da enstitü sekreterliğine başvurarak kullanıcı bilgilerini alması gerekmektedir.
Sisteme girişte sorun yaşanması durumunda
1) SMS ile Geçici Şifre Üretmek
Sadece, üniversitemiz İnsan Kaynakları Departmanı’nda kayıtlı cep telefonu numaranızla şifre yenileme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
1.1) Cep telefonunuzun “Mesajlar” menüsüne giriniz.
1.2) “Bilgipass’’ yazıp 2322’e kısa mesaj olarak gönderiniz.
1.3) Şifre değişikliği talebinizin işleme alındığına dair bilgilendirme mesajı alıcaksınız.
1.4) Bilgilendirme mesajı sonrası 8 rakamlı geçici şifre cep telefonunuza iletilecektir.
2) Geçici şifre ile bilgisayar başlatma ve yeni şifre belirleme
http://it.bilgi.edu.tr/Documents/Gecici_sifre_ile_...
Blackboard Learn şifrenizi değiştirmek istediğinizde yine aynı şekilde SIS şifrenizi değiştirmelisiniz.
İlgili dönemde verdiğim dersleri BİLGİ LMS’de görebilir miyim?
Student Information System ve BİLGİ Learn sistemleri (Blackboard) arasındaki entegrasyon sayesinde verilen ve alınan dersler kullanıcıların sayfasına otomatik olarak yansır. Kullanıcıların dersleri için sayfa oluşturulması talebinde bulunması gerekmez.
Geçmiş dönemlerde verdiğim ders içeriklerini yeni döneme aktarabilir miyim?
- Her dönem sonunda o döneme ait ders içerikleri arşivlenmektedir.
- Akademisyenlerimiz bir dersi, aynı içerikle, ikinci bir dönem sunmak istediklerinde dersleri paketler haline getirip yeni döneme taşıyabiliriz. Bu hizmet UZEM tarafından verilmektedir ve Dersin öğretim elemanı tarafından lms.support@bilgi.edu.tr adresine yapılması gerekmektedir.
- Bu mail de dersin kodu ve adı ile birlikte. Geçmiş döneme ait içeriği transfer edilecek dersin kodu, açık adı da yazılmalıdır. Transfer edilmesi istenen içerik başka bir öğretim elemanına ait ise o kişinin onay vermesi ve lms.support@bilgi.edu.tr adresine gönderilen talebin CC sinde adının yer alması gerekmektedir.
Aynı dersin birden fazla section ında ders veriyorum. Bu derslerin içeriklerini tek bir sayfadan yönetmem mümkün mü?
Bunu Merge ders adını verdiğimiz tüm ortak derslerinizin üzerinde bir ders yaratarak çözebiliyoruz. Merge ders yaratılmasını istiyorsanız. UZEM tarafından email yolu ile öğretim elemanlarımıza iletilen Merge talep formunu doldurmanız yeterli olacaktır.
Derslerimi bölüm asistanlarının da görmesini istiyorum ne yapmalıyım?
Dersi birden fazla öğretim elemanı ile birlikte veriyoruz. Tüm dersi veren öğretim elemanlarının ders üzerinde değişiklikler yapmasını nasıl sağlayabilirim?
- Derslere asistan atamaları, dersi veren öğretim elemanı tarafından SIS sistemi https://sis.bilgi.edu.tr üzerinden yapılır ve BİLGİ Learn sistemine otomatik olarak yansır.
- Dersler birden fazla öğretim elemanı tarafından eş zamanlı veriliyorsa, dersi verecek tüm eğitmenlerin planlama sisteminde “additional instructor” olarak belirtilmiş olması gerekmektedir. Bu kişiler haricinde manuel eklenmesi istenilen akademisyenlerimiz için ders üzerine kayıtlı görünen öğretim elemanı tarafından, yine SIS sistemi aracılığı ile atama yapılır.
- Teknik ihtiyaçlar nelerdir?
TÜM E-DERSLER için GEÇERLİDİR
• Internet Bağlantısı
• Email Hesabı
• Internet Tarayıcı
Uyumluluk açısından Firefox, Internet Explorer, Safari, ve GoogleChrome ‘un en son versiyonlarının kullanılması tavsiye edilir.
BİLGİ Learn Arayüz Tanıtımı
My Courses – dönem içerisinde vermiş olduğunuz derslere erişebilirsiniz.
Bilgi Announcement – Blackboard Learn ile ilgili duyuruları bu modül altından takip edebilirsiniz.
What’s New – Derslerinizle ilgili yüklenen/güncellenen tüm içeriklerin bildirimlerini bu alandan görüntüleyebilirsiniz.
Needs Attention – Henüz gerçekleştirmediğiniz notlandırmanız gereken yüklemeleri hatırlatmak amacıyla görüntülenen uyarılar modülüdür.
Alerts- Son yükleme tarihi geçmiş ancak henüz öğrenciler tarafından yükleme yapılmamış durumları gösteren alandır.
My Organizations – Kayıtlı olduğunuz organizasyon sayfalarını görüntüleyebilirsiniz.
Bu sayfadaki bildirim ve uyarı alanlarını doğrudan ders içindeki duyurulardan ders bazında takip etmeniz daha sağlıklı olacaktır.
Library butonuyla da kütüphane sayfasına erişim linkine ulaşabilirsiniz.
Support – lmssupport.bilgi.edu.tr adresine yani Blackboard ile ilgili destek dokümanlarını içeren yardım sitesine ulaşabilmeniz için kullanabileceğiniz buton.
Log out içinse sağ üstte yer alan butona tıklamanız yeterli olacaktır.
Notifications-Bildirimler:
Duyurular: Dersle ilgili duyuruları yapacağınız alan. Özellikle sisteme yüklenen ödevleri, testleri ya da yapacağınız canlı dersleri bu duyuru modülünden öğrencilerle paylaşmanız oldukça önemlidir.
Genel Bilgiler: Dersin yapısı ile ilgili genel bilgileri vereceğiniz alandır.
İzlence: Ders izlencesini yükleyeceğiniz alan.
Takvim: Verdiğiniz derslerin, başlangıç ve bitiş tarihi belirlenmiş aktivitelerini bu alanda görüntüleyebilirsiniz.
Haftalık İçerik: Dersle ilgili tüm materyalleri ve aktiviteleri haftalık olarak yükleyeceğiniz alan.
Sanal Sınıf: Online olarak ders işleyebileceğiniz, öğrencilerle görüşme yapmak için kullanabileceğiniz video konferans platformu.
Forum: Belirlediğiniz konu ile ilgili tartışmaları yapabileceğiniz alan.
Öğretim Elemanı: Öğrencilerin size daha kolay ulaşabilmeleri için mail adresinizi, dahili numaranızı, ofis yeri ve saati gibi bilgilerinizi gireceğiniz alan.
İçerik Yükleme
İlgili haftanın içeriğini ilgili hafta klasörüne yüklemeniz, öğrencilerin ders içeriklerini düzenli olarak takip edebilmeleri için oldukça önemlidir. Klasör başlıklarını
Ödev Yükleme
Oluşturacağınız ödevleri, ilgili haftanın içine oluşturmanız, erişim kolaylığı ve öğrenci takibi için oldukça önemlidir.
Grade Center
Öğrencilerin aktivitelerini, yükledikleri ödevleri değerlendirip notlandıracağınız alan.
Needs Grading: Notlandırmadığınız ödevlerin uyarılarını görüntüleyebileceğiniz alan
Full Grade Center: Derse kayıtlı tüm öğrencilerin listesini ve notlandırdığınız ya da notlandırmadığınız tüm aktivitelerini topluca görüntüleyebileceğiniz alan.
BİLGİ Learn sistemi hakkında ayrıntılı bilgi almak, sistem eğitim takvimini görüntülemek ve/veya ofisimiz teknik ekibinden randevu ile bire bir destek almak içinhttps:// lmssupport.bilgi.edu.tr adresimizi ziyaret edebilir ya da lms.support@bilgi.edu.tr email adresine mail gönderebilirsiniz. Sorun bildirimi yaparken adınız, soyadınız, varsa ilgili dersin kodu ve section numarası ile sorunun detaylı açıklamasını yazmanız önem taşımaktadır.